HTML

tomika a nagyvilágban

Kiküldtek ide Leuvenbe. Itt kint is ugyan olyan lusta vagyok, mint otthon. Ezért leírom ide, mik történnek itt, hogy ne kelljen minduntalan egyesével elmesélni! Olvassátok szeretettel!

Friss topikok

Linkblog

Leuven, 2010. február 8.

2010.02.08. 23:40 TomiFeri

A mai nap kicsit szétfolyt. Kezdődött ott, hogy 11-kor keltem, és akkor reggeliztem Esztivel. Közben Józsitól megtudtam, hogy hétfőn nincs bent Rita Dehaes, az erasmus-koordinátorom a suliban, ezért úgy döntöttem, hogy be sem megyek. Reggeli után vásároltam ennit. Szerettem volna venni egy fejhallgatót is, hogy normálisan hallgathassam a zenét, de nem sikerült, mert zárva volt a Sony-bolt. Itthon csak tettem-vettem, nem csináltam igazán semmi érdemrevalót. Úgy volt, hogy koradélután lemegyünk páran sétálni meg sportolni, de ez kitolódott 5-re, addig megint csak lézengtem. Meg órarendet állítgattam össze, fölmászkáltam a tetőre skájpolni, meg ilyenek. 5-körül végre tényleg elmentünk, de se Esztinek, se Gusztinak nem volt kedve semmit mozogni, nem tudom, hogy akkor végülis miért jöttek le. Rita még csinált volna valamit, de így hogy 4-ből kettő megadta magát, így halott volt az ügy. Én maradtam, futottam 20 percet, és gyúrtam.

            Hazajőve beültem még az imára, ez jó volt, ezután kezdődött csak a kálvária. Mosni akartam, ezt kicsit nehéz volt beprogramozni, de azt hittük sikerült. 72 percet kellett várni, amikor lementem, hogy már biztos kész van, akkor derült ki, hogy nem, mert valami elromlott egy korábbi használó miatt, kiömlött egy csomó víz, és Józsi utasítására elkezdhettem a ruháimmal egy teljesen új programot. Ez még 60 perc mosást jelent, utána nem tudom mennyi szárítás fog következni, nem vagyok vidám. Várok, hogy lejárjon az idő. Közben az is kiderült, hogy a nettel nagyon rosszul állunk, kevés van február 18-ig pár gigával kell kihúzza az egész ház, mert itt ilyen korlátozott ez is. Ebben az országban minden ennyire ostoba ótvar fölösleges szabályok szerint működik, az internettől kezdve a „bevándorlásügyön” át addig, hogy milyen fattyú KRESz-szabályok vannak. Ez az intézményi oldala, az emberekben meg amiatt csalódok folyamatosan, hogy minden bicikli le van lakva, el van használva, rossz állapotú rozsdás szar az összes. Nem becsülnek meg itt semmit, és a legrosszabb, hogy egy helyen sem adnak fél-literes sört (csak az ír pubban 4 euróért…)…

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tomiferi.blog.hu/api/trackback/id/tr121740955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása